Deschideți proiectul existent al hărții și revizuiți-l bine. Dacă ați observat mici erori sau lucruri pe care v-ar fi plăcut să le remediați mai devreme, faceți acest lucru acum.
În timp ce personalizați harta, puneți-vă întrebări. Este ușor de citit și de înțeles aceată hartă pentru cineva care nu este familiarizat cu datele respective? Dacă ați vedea această hartă pe Internet, pe un poster sau într-o revistă, v-ar capta atenția? V-ar interesa această hartă în cazul în care nu v-ar aparține?
Dacă urmați acest curs la nivel de Bază sau Intermediar, citiți despre tehnici din secțiunile mai avansate. Dacă ați văzut vreun lucru anume care ați dori să apară și în harta dvs., de ce nu încercați să-l puneți în aplicare?
Dacă acest curs vă este prezentat, lectorul cursul vă poate cere să prezentați o versiune finală a hărții dvs., exportate în format PDF, pentru evaluare. Dacă urmați acest curs în mod individual, este recomandabil să vă evaluați propria hartă utilizând aceleași criterii. Harta dvs. va fi evaluată pentru aspectul general și simbolistica proprie, precum și pentru aspectul și așezarea în pagină a hărții și a elementelor. Amintiți-vă că, la evaluarea hărților, accentul se va pune întotdeauna pe ușurința în utilizare. Cu cât este mai frumoasă harta, cu atât este mai ușor să o înțelegeți dintr-o privire.
Personalizare plăcută!
Primele patru module v-au învățat cum să creați și să stilizați o hartă vectorială. În următoarele patru module, veți învăța cum să folosiți QGIS pentru o analiză completă GIS. Aceasta va include crearea și editarea datelor vectoriale; analiza lor; utilizarea și analiza datelor raster; și utilizarea GIS pentru a rezolva o problemă de la început până la sfârșit, utilizând atât surse de date raster cât și vectoriale.